Всеволод Князєв орендував у столиці елітну квартиру всього за 1000 гривень. Про це інформує Національне бюро з питань запобігання корупції.

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Олександр Новіков склав протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 172-5 КУпАП (порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків) стосовно голови Верховного Суду Всеволода Князєва.

“НАЗК сподівається, що останні гучні затримання суддів, в тому числі Голови Верховного суду, призведуть до того, що всі рішення суддів під час здійснення правосуддя та поза межами виконання обов’язків під час війни та після перемоги України ухвалюватимуться ґрунтуючись на цінності доброчесності. Адже відповідно до Бангалорських принципів поведінки суддів – довіра суспільства до судової системи, а також до авторитету судової системи в питаннях моралі, чесності та непідкупності судових органів посідає першочергове місце в сучасному демократичному суспільстві”

Слідство встановило, що Князєв у 2017 році отримав подарунок у вигляді оренди квартири. Житло розташоване у Печерському районі Києва на Липках. Щомісячна оренда квартири площею 133 кв. м коштувала йому лише тисячу гривень.

Український закон забороняє суддям приймати подарунки, вартість яких перевищує один прожитковий мінімум (2684 гривні).

На ексглаву Верховного суду склали адміністративний протокол. У НАЗК очікують пояснення Князєва. Після цього протокол скерують до суду.

Раніше у травні 2023 повідомлялось, що ексголова Верховного Суду Князєв орендував у центрі Києва квартиру площею 133 м² за тисячу гривень.