Провести співачку в останню путь прийшли її друзі, колеги, рідні. Також є чимало поціновувачів творчості Ніни Митрофанівни.

Співчуття приймають донька артистки, співачка Тоня Матвієнко разом з чоловіком Арсеном Мірзояном та старшою донькою Уляною. Підтримати родину у такий трагічний день приїхав мер Києва Віталій Кличко. Також серед присутніх - соліст гурту "Скай" Олег Собчук, співак Амадор Лопес, артист MONATIK з дружиною Іриною.

Фото 1 из 12.
Фото 2 из 12.
Фото 3 из 12.
Фото 4 из 12.
Фото 5 из 12.
Фото 6 из 12.
Фото 7 из 12.
Фото 8 из 12.
Фото 9 из 12.
Фото 10 из 12.
Фото 11 из 12.
Фото 12 из 12.

Ніна Матвієнко народилася 1947 року у селі Неділище Житомирської області. Була п'ятою дитиною з одинадцяти. Бідні батьки віддали Ніну до школи-інтернату для дітей з багатодітних сімей.

Після навчання вона влаштувалася на завод "Хіммаш". На зарплату пошила собі пальто й поїхала до Києва на пробу в народний хор імені Верьовки. 1968 року її туди взяли. Так розпочалась кар'єра Ніни Матвієнко.

У хорі Верьовки вона виступала понад 20 років. Їздила на всесоюзні музичні конкурси та на гастролі. Ніколи не співала російською, через що радянська влада деякий час забороняла артистці виїжджати за кордон. На що вона казала: "Хочете російської пісні - Зикіну слухайте".

1975 року співачка заочно закінчила філологічний факультет КНУ імені Тараса Шевченка. Вона збирала українські народні пісні та перекази, друкувала власні вірші та статті. 2003 року видала біографічну книгу "Ой, розорю нивку широкую".

1985 року Ніна Матвієнко стала народною артисткою УРСР. 1988-го отримала Національну премію імені Тараса Шевченка.

2006 року співачка отримала звання "Героя України". Вона критикувала лідерів Євромайдану, але 2022 року різко засудила вторгнення РФ в Україну та попередила російських військових про розплату.

У Ніни Матвієнко залишився чоловік Петро Гончар та їхні спільні діти – Іван, Андрій та Антоніна.

Про смерть української співачки Ніни Матвієнко стало відомо 8 жовтня. Трагічну звістку повідомила її донька Антоніна. Покійна артистка тяжко хворіла. Телеведуча Анжеліка Рудницька розповіла, що вона перебувала у лікарні. Матвієнко забороняла відвідувати себе. Не хотіла, щоб її бачили змарнілою.