Директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів, призначених для встановлення систем оповіщення в Деснянському районі столиці, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України).

Згідно з матеріалами слідства, посадовець у червні 2022 року уклав договір із приватним товариством про капітальний ремонт територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення - ТАСЦО* в Деснянському районі м. Києва. На роботи з модернізації системи в Деснянському районі м. Києва було виділено майже 10 млн гривень бюджетних коштів.

У подальшому директор департаменту в інтересах службових осіб підрядної організації підписав акти приймання виконаних робіт, до яких були внесені відомості із завищеними цінами на використані матеріали та обладнання.

Незаконні дії призвели до зайвого перерахування бюджетних коштів у сумі майже 250 тисяч гривень, що підтверджується висновком експертизи.

Наразі у кримінальному провадженні тривають експертизи по іншим матеріалам та обладнанню, які встановлювалися під час капітального ремонту систем оповіщення. Також буде надана правова оцінка діям службових осіб підрядної організації.

Наразі директор департаменту КМДА відсторонений від посади в межах іншого кримінального провадження, розпочатого за фактом загибелі людей через зачинене укриття.

Читайте також: Директору департаменту КМДА Ткачуку оголосили ще одну підозру

Досудове розслідування здійснюється Деснянським УП ГУ НП в м. Києві.

Раніше повідомлялось, що Директора Департаменту безпеки КМДА Романа Ткачука — відсторонили. Він підозрюється у службовій недбалості з тяжкими наслідками (загибель людей 1 червня біля укриття поліклініки Деснянського району Києва).