Порушнику загрожує до семи років за ґратами. Про це повідомляє пресслужба столичної поліції.

Під час реалізації оперативної інформації, на підставі ухвали слідчого судді Подільського районного суду м. Києва, слідчі управління поліції в метрополітені разом зі співробітниками відділу кримінальної поліції спільно з бійцями полку особливого призначення № 1 та кінологічною службою провели обшук за місцем мешкання чоловіка, який зберігав боєприпаси.

«Прибувши за вказаною адресою та оглянувши оселю, ми виявили та вилучили дві гранати Ф-1 та одну РГО, запали до них, набої кількістю 296 штук калібру 5.45 та 5.56, чотири магазини до автоматичної зброї та бойовий пістолет марки «ТТ» з магазином до нього» заступник начальника відділу кримінальної поліції управління поліції в метрополітені Юрій Чмир

Читайте також: Боєць ТрО ЗСУ самовільно залишив частину і вирішив продати АК, гранати та патрони - поліція затримала "підприємця"

За даним фактом правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Наразі фігуранту загрожує від трьох до семи років позбавлення волі. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Раніше Хрещатик писав про те, що безробітня жінка торгувала зброєю та гранатами — поліцейські Києва провели затримання.