Про це повідомили у поліції Києва.

Правоохоронці встановили, що службові особи одного із акціонерних товариств уклали договори з місцевими столичними органами влади про надання послуг з будівництва метрополітену.

Насправді ж роботи не проводились у повному обсязі, а гроші з державного бюджету, які виділили на будівництво Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" на житловий масив "Виноградар" у місті Києві, привласнювались зловмисниками.

За фактом встановлених правопорушень розпочато кримінальне провадження. Йдеться про привласнення, розтрату майна та заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Вам може бути цікаво: У столичному метро чоловік залицявся до жінки та погладив її по нозі — суд призначив максимальний штраф

Відповідні санкції передбачають позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльність на строк до трьох років. Досудове розслідування триває.

Читайте також: Київський метрополітен проводить тендер на майже ₴4 млн — хочуть закупити 315 одиниць різних інструментів

Раніше повідомлялось: Вестибюль станції метро "Лук'янівська" планують відремонтувати за понад ₴84 млн