Про це повідомляє ДБР та Нацполіція Київської області.

Фігуранти діяли від імені однієї із благодійних організацій, керівниками якої вони і були. Встановлено, що на адресу фонду було ввезено 30 автівок зі звільненням від сплати митних платежів.

"Подружжя з Києва використовувало належний їм благодійний фонд та мало пільги під час митного оформлення транспортних засобів. Але замість того, щоб передавати безплатно отримані за кордоном автівки, фігуранти продавали їх військовослужбовцям. Після продажу автівок так звані благодійники підробляли фіктивні акти прийому-передачі про нібито безоплатну передачу автівок ЗСУ".

Важливе по темі: Відбирав бойові доплати у військових. ДБР затримало посадовця в Одеській області

Згодом правопорушники збували автомобілі військовослужбовцям. Зловмисники отримували від 5 до 10 000 доларів США за один транспортний засіб.

Кримінальне провадження розпочате за статтею незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги (ч. 3 ст. 201-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років з конфіскацією майна.

[embed]https://www.facebook.com/pol.kyivregion/posts/pfbid02w5rEE5bXerCJtv2amPVTsbE3aS64NLhuC8FeRsXVnHRVngPG6NEacvbvPaMjvEUul?__cft__

Раніше Хрещатик повідомляв про те, що боєць ТрО ЗСУ самовільно залишив частину і вирішив продати АК, гранати та патрони - поліція затримала "підприємця"