Про це розповідає Радіо Свобода.

«Один із моїх колег закликав до виборів. Гаразд, я думаю, що це має бути рішення українського народу, українського уряду, українського президента. Ну, це моя думка»

За словами Келлі, мета його візиту до України: переконатися, що Київ має достатньо озброєння. Водночас на запитання журналістів, чи не планує американська влада все таки передати Україні далекобійні ракети ATACMS, про які українська влада просить вже кілька місяців, він відповів, що одна з цілей його поїздки – обговорити й це питання.

Сенатор зауважив, що в американській адміністрації зараз активно обговорюють це питання.

«Я збираюся переконатися, що Україна має те, що їй потрібно для успіху. І приїхав, щоб краще зрозуміти, що працює, що ні, що Збройним силам України потрібно на сьогоднішній день і найближчі дні, тижні та місяці»

Під час візиту до Києва сенатор зустрівся із друзями і побратимами пілота Андрія Пільщикова, який загинув наприкінці серпня в авіакатастрофі під час зіткнення двох навчально-бойових літаків L-39 на Житомирщині.

«Минулого року я зустрічався з ним у своєму офісі в Сенаті у Вашингтоні, округ Колумбія. Ми говоримо про те,... що їм потрібно для подальшого розвитку. І я працював з ним та іншими, щоб досягти того моменту, де ми є сьогодні»

Також він додав, що невдовзі розпочнуть навчання українських пілотів на винищувачах F-16 у штаті Арізона, який він представляє у Сенаті. Під час візиту Келлі зустрівся із представниками уряду України, зокрема із міністром розвитку громад, територій та інфраструктури Олександром Кубраковим. Про деталі зустрічі сенатор не розповів.

Раніше Хрещатик повідомляв, що прибулий до Києва сенатор США Келлі заявив про прогрес українських сил у контрнаступі.