Про це стало відомо через інформацію акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість".

За даними підприємства, представники контррозвідки СБУ за сприяння підрозділів з безпеки АТ "Українська оборонна промисловість" викрили незаконну діяльність групи працівників одного з підприємств вітчизняної оборонки. Мова йде про налагодження схеми привласнення та збуту комплектуючих, необхідних для виробництва озброєння.

Слідство встановило, що організації оборудки причетні двоє керівників підрозділів підприємства, які залучили до злочинних дій майстра одного з цехів. Збитки оцінили у понад 3,5 мільйонів гривень. Ці дії могли призвести до зниження обороноздатності України. Одному з керівників підрозділів підприємства вже повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

- ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем);
- ч. 1. ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Розслідування для притягнення до відповідальності його спільників триває. Учасникам угрупування загрожує до восьми років тюрми.

«Одне з найважливіших завдань, яке стоїть перед командою УОП, – відбудова антикорупційної інфраструктури на всіх рівнях: від підприємства до керівної компанії. Якщо хтось не розділяє політики нульової толерантності до корупції – він не буде працювати в нашій команді, натомість матиме справу з правоохоронним органами» Генеральний директор АТ «Українська оборонна промисловість» Герман Сметанін.

Раніше Хрещатик писав: У Київській області викрито шахрая, який отримавши медмобіль для ЗСУ — розібрав його на деталі для продажу