Про це повідомили в Київському міському центрі зайнятості.

Програма мікрогрантів розрахована як на досвідчених підприємців, так і на початківців. Для участі потрібно підготувати бізнес-план для створення або розвиток власного бізнесу та разом із заявкою подати через Єдиний державний вебпортал електронних послуг «Дія».

Бізнес-плани розглядають «Ощадбанк» та Київський міський центр зайнятості. Банком оцінюється ділова репутація заявника та відомості зазначені у заяві. Комісія центру зайнятості не розглядає бізнес-плани з оцінкою Банку нижче 99 балів, далі учасник має пройти онлайн співбесіду в центрі зайнятості, за яку теж виставляють бали за наступними критеріями, а саме: мотивація та реалізація запропонованого проєкту, чітке розуміння бізнес-плану, чітке розуміння маркетингового плану, чітке розуміння операційного плану, попередній досвід роботи, що може бути доцільним в реалізації бізнес-плану. Співбесіда оцінюється за значенням від 0 до 50. Рішення про надання гранту приймається Державною службою зайнятості.

Кошти видаються на основі рейтингу: спочатку фінансування отримують заявники з найвищим показником. Розмір мікрогранту визначається відповідно до його запиту, але не менше 50 000 гривень та з урахуванням кількості робочих місць: до 150 тисяч гривень, якщо підприємець створює мінімум одне робоче місце та до 250 тисяч гривень — за два і більше.

У 2023 році заплановано 20 періодів подачі заяв на отримання мікрогрантів. Загалом за 1-14 періоди для ведення бізнесу в м. Києві подано понад 1790 заяв.

За кошти мікрогрантів у Києві планується створити понад 750 нових робочих місць. За програмою «Грант для ветеранів та їх подружжя» подано 38 заяв, отримали схвалення Державного центру зайнятості 12 заяв в тому числі 2 заяви ВПО.

З початку 2023 року отримали схвалення Державного центру зайнятості 386 заяв для ведення бізнесу в м. Києві в тому числі 36 заяв від ВПО.

Читайте також: У Києві знову побили рекорд — київські волонтери сплели найбільшу маскувальну сітку України