Це відбулося одразу після зустрічі двох лідерів із представниками ЗМІ у столиці.

"Ми започаткували таку традицію, щоб пам'ять про народи та лідерів, які об’єднують такі народи (які підтримують Україну – ред.) не затерлася, і історія, щоб була назавжди з нами. Це один з елементів вдячності України за те, що Прем'єр-міністр Метте та міцний народ Данії з нами із самого початку. Тому тут відкрита ця пам'ять (табличка - ред.) Метте Фредеріксен, яка у нас була 21 квітня 2022 року, у найскладніші часи для України. Ми відкриваємо це місце для неї і для її народу"

За словами Президента України, Прем’єр-міністр Данії Фредеріксен за час повномасштабної війни здійснила вже три візити в Україну. Завжди Данія надавала Україні підтримку не на словах, а конкретними діями та рішеннями, підкреслив глава української держави.

Читайте також: Блінкен вшанував пам'ять полеглих українських захисників на Берковецькому кладовищі

Зазначимо, що 6 вересня прем'єр-міністерка Данії не тільки провела переговори із Зеленським про новий пакет військової допомоги, а й виступила у Верховній Раді. Фредеріксен наголосила, що для Данії дуже важливо відстоювати цінності, за які бореться Україна.

Перемогти терор, який Росія проводить на європейському континенті, щодня знищуючи українські міста й убиваючи людей, є метою всього цивілізованого світу.

Раніше Хрещатик повідомляв, що британець Стівен Фрай поділився враження від перебування в укритті внаслідок ракетної атаки на Київ.