Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі.

За словами правоохоронців, до них надійшла інформація про те, що у квартирі на вулиці Івана Виговського киянин виявив без ознак життя свою 61-річну матір. Судово-медична експертиза встановила, що смерть жінки настала внаслідок удушення.

"Ми встановили, що до потерпілої напередодні приїхав її наркозалежний брат, оскільки він посварився зі співмешканкою. Наступного дня чоловік попросив гроші у родички, але почувши відмову, повалив жінку на підлогу та задушив її ременем від сумки. Після скоєного порушник викрав з квартири мобільний телефон, гроші та ювелірні вироби і втік з місця скоєння злочину"

У поліції додали, що 58-річний киянин вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічного злочину. У 2015 році він посварився з власником будинку, в якому робив ремонт, і праскою завдав опонентові численних ударів, а потім ще й душив його електричним шнуром. За скоєне чоловік провів п’ять років у виправній колонії.

За фактом умисного вбивства, скоєного з корисливих мотивів відкрито кримінальне провадження, а затриманому повідомили про підозру.

Раніше на Київщині молодик вбив дівчину після побачення — забив молотком через образу.