Так чи інакше, але варто розуміти, що модель Lamborghini LM002 – це справжній скарб і мрія будь-якого колекціонера автомобілів. Про це пише ТопЖир.

Lamborghini LM002 – перший серійний позашляховик компанії Lamborghini. Вперше він був представлений публіці на автосалоні у Брюсселі у 1986 році. За роки виробництва (з 1986 по 1993) було випущено всього 328 автомобілів! Як неодноразово писав ТопЖир, в Україні налічувалось принаймні два унікальних позашляховка Ламборгіні. Один – чорний, другий – червоний.

Доля останнього, на жаль, невідома. З приводу ж чорного, скоріш за все, це так він. І коли так – це не просто ексклюзив, а справжня знахідка. І ось чому… Не будемо стверджувати на 100%, але схоже, що це Lamborghini LM004 1984 р.в., або LM-Американа — найрідкісніший позашляховик Lamborghini!

Річ у тім, що італійський виробник спорткарів потрапив до історії ВМС США чи не випадково. Майже десять років тривала боротьба за авто Пентагону, яку нарешті виграв Hummer, але компанія Lamborghini у процесі боротьби створила цього рубаного бика, накачаного архаїчними стероїдами, його назвали LM, тобто Lamborghini Military. Сотню автомобілів замовили військові Лівану, ще 40 штук — збройні сили Саудівської Аравії, і зовсім трохи продали за океан під кодом LM 004 або LM-Американа — саме ця версія вважається найексклюзивнішою.

Під її гранованим капотом працює монстроподібний V12 потужністю 495 сил потужності з божевільним моментом, що крутить, в 550 Нм.

Раніше Хрещатик писав про те, що під Києвом знайшли покинутим рідкісний австралійський седан Holden Caprice.