Про це повідомляє Центр громадського здоров’я України.

За даними Київського обласного Центру контролю та профілактики хвороб (далі – ОЦКПХ), станом на 1 вересня зареєстровано 18 випадків серед дітей віком від 2 до 6 років, які напередодні вживали продукти харчування, доставлені в дитячі заклади кейтеринговою компанією.

Наразі 17 дітей перебувають на стаціонарному лікуванні, ще 1 дитина — у відділенні інтенсивної терапії.

Фахівці Київського ОЦКПХ розпочали епідеміологічне розслідування з метою встановлення ймовірного джерела та факторів інфікування та проведення протиепідемічних заходів для локалізації спалаху. Також проводяться лабораторні обстеження, спрямовані на виявлення збудника захворювання.

У ЦГЗ зазначили, що гострі кишкові інфекції (далі – ГКІ) — одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Кишкові інфекції передаються через вживання зараженої їжі та води, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки і предмети побуту.

Серед найпоширеніших симптомів ГКІ є слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея. При виявленні таких симптомів рекомендується одразу звернутися до сімейного лікаря.

Раніше Хрещатик повідомляв, що у Броварах зросла захворюваність на гострі кишкові інфекції.