Суддя також відкликав клопотання адвокатів викликати до суду Головнокомандуючего ЗСУ Валерія Залужного. Втім судді погодили долучити до справи інших свідків, зокрема генерал-майора Віктора Ганущака і колишнього співробітника ГУР Юрія Семенюка. Частина судового розгляду пройшла в закритому форматі. Засідання тривало понад 5 годин.

Про це повідомляє КиївВлада

"Україні потрібні круті спеціалісти, спецпризначенці та розвідники на фронті, а не за гратами та за безпідставними звинуваченнями у злочинах...", - зауважує депутатка Ради від "Євросолідарності" Марія Іонова.

Нагадаємо, Червінського підозрюють у справі про невдале викрадення російського літака. 23 липня 2022 року російські війська завдали ракетного удару по Кіровоградщині, зокрема і по аеродрому Канатове. За словами голови Кіровоградської ОВА Андрія Райковича, 23 липня 2022 року загинули двоє працівників відомчої охорони трансформаторної підстанції та військовий. Поранили 19 людей. Слідство стверджує, що полковник без погодження керівництва самостійно завербував російського льотчика, дав йому координати аеродрому Канатове, що на Кіровоградщині, аби той посадив літак. Натомість спецоперація зірвалася і росіяни обстріляли цей аеродром через самовільні дії українських військових.

Сам полковник Роман Червінський пов'язує справу проти нього з заступником голови Офісу президента Олегом Татаровим.

"Починаючи з розформування нашої частини, звільнення мене з військової служби, намагання мого переслідування, по експертизам. Це все робить, організовує, він курує правову систему всю – суди, СБУ. З СБУ чітко мені кажуть: "Це Татаров"", – сказав Червінський виданню Цензор.НЕТ. За його словами, про це говорять люди, на яких він не може посилатися.

Раніше, як повідомляли ЗМІ, суд задовольнив клопотання про допит головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

"Ми з ним до цього розмовляли, й він обіцяв дати правдиві покази у цій справі", — повідомив адвокат Віктор Василюк.

Інший адвокат ексрозвідника Сергій Лисенко вважає, що суд вирішив проводити засідання у закритому режимі, щоб не допускати туди пресу. За його словами, суд також не взяв до уваги тих обставин, що мати Червінського на сьогоднішній день втратила зір, дружина отримала інвалідність, на його утриманні троє дітей.

Як повідомила мати ексрозвідника, Червінського тримають п'ятий місяць у одиночній камері.