Про це повідомляє FREEДОМ.

“Весь світ повинен об’єднатися навколо нашої проблеми — це велика гуманітарна проблема. Буквально відбувається геноцид нашого народу. Про це варто говорити щодня, а не тільки сьогодні. Це такий день, який об’єднує не тільки сім’ї зниклих безвісти та полонених, а й цивільних, наших дітей, яких примусово вивозять з окупованої території в російську федерацію” сестра безвісти зниклого українського військовослужбовця Ольга Холоднякова.

Учасники акції прийшли на неї з плакатами та транспарантами, на яких написані імена, а також зображені обличчя їхніх зниклих батьків, братів або чоловіків. Так вони показують, що їхні рідні не забуті, на них чекають удома.

Коли зник зв’язок із моїм братом, я почала писати, я стабільно писала на його телефон. І 1 грудня 2022 року я отримала повідомлення і скрін повідомлень, які я писала брату. Він представився російським військовим і сказав, що його цікавить, чи поховали ми мого брата, і зізнався, що він його вбив і не може спати, бо мій брат йому сниться” організаторка мирної акції на підтримку безвісти зниклих Анастасія.

Раніше Хрещатик повідомляв про те, що у Києві пройшла акція на згадку про цивільних заручників, яких утримує росія.