Про це повідомляється на сайті Львівської обласної прокуратури.

"За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 46-річному киянину. Йому інкримінують пропозицію та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище".

За даними слідства, підозрюваний дав хабар начальнику одного з управлінь ГУ Національної поліції у Львівській області. За ці гроші чоловік хотів знищити докази у кримінальному провадженні. Попередньо відносно нього було розпочато досудове розслідування за фактом зберігання дитячої порнографії. Заборонений контент було виявлено у його телефоні, під час спроби перетину державного кордону.

"За €5 000 правоохоронець мав видалити заборонені файли з вилученого мобільного. Після пропозиції одержання неправомірної вигоди службовець одразу ж звернувся з відповідною заявою до правоохоронних органів та діяв в подальшому під їх контролем."

Читайте також: У Києві чоловік розбещував дітей і продавав порнографію за кордон — потерпілими є більше 200 дівчат

Підозрюваного затримали в порядку ст. 208 КПК України після надання неправомірної вигоди. Слідчі дії тривають. Санкції статті (ч. 3 ст. 369 КК України) передбачають штраф від ₴939 400 до ₴2 684 000, або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Раніше Хрещатик повідомляв про те, що у Києві судитимуть чотирьох водіїв, які пропонували хабарі поліцейським.