Про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Прокурори Офісу генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника підприємства за фактами заволодіння майном в особливо великому розмірі та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ст. 191, ст. 209 Кримінального кодексу України).

«Розслідуванням встановлено, що директор одного з підприємств Київщини у травні 2022 року уклав із Закарпатським обласним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки договір про постачання 350 бронежилетів 4 класу захисту на загальну суму 6,4 млн грн»

На виконання умов договору обвинувачений організував постачання одній із військових частин Закарпатської області 350 бронежилетів, які за документами мали відповідати четвертому класу захисту.

«Згідно з висновком експертизи, зазначені бронежилети не відповідають вимогам ДСТУ, так як при здійсненні пострілу при певній дистанції можливе їх пробиття»

Керівник підприємства заволодів бюджетними коштами, виділеними на забезпечення національної безпеки та оборони України, на загальну суму 5,9 млн грн та в подальшому здійснив їх легалізацію.

Раніше Хрещатик повідомляв про те, що у Київській області викрили командирів Нацгвардії, що нарахували собі премії на ₴14 млн.