Про це пише Загородна.

На переконання громади, поява чергової “свічки” у цьому районі ще більше поглибить звичні для столиці інфраструктурні проблеми, пов'язані із заторами на дорогах і дефіцитом місць у лікарнях та навчальних закладах.

Крім того, жителі Мінського масиву обурені тим, що це будівництво загрожує існуванню місцевого ринку “Полісся" і заплановане на землі, яка не призначена для зведення житла.

Цей факт, до речі, не завадив профільному підрозділу КМДА видати дозвіл на проєктування комплексу. Разом з тим, у Київраді вже більше року “лежить” проєкт рішення щодо “вигнання” орендаря з цієї землі.

Як повідомили мешканці Оболонського району, вже найближчим часом на розі проспекту Мінського і площі Шевченка може розпочатися будівництво чергової багатоповерхової житлової “свічки”.

За словами киян, нова висотка займе частину місцевого ринку “Полісся”, на якому вже розпочався демонтаж торгівельних рядів. Формально це буде не житловий комплекс (ЖК), а БФК з “житловою частиною” на більш ніж півтисячі квартир. За інформацією киян, будувати його збирається харківська “контора” – “Строй Сіті Development”. На переконання мешканців Мінського масиву, поява чергового ЖК може спровокувати низку інфраструктурних проблем у даній місцевості, у зв'язку з чим, як вважає громада, міська влада повинна не допустити це будівництво.

“Чи витримає Мінський масив ще півтори тисячі мешканців і декілька сотень автомобілів – велике питання. Так, це не Позняки, де в буквальному сенсі “яблуку ніде впасти”, але й у нас не все добре з дорожнім рухом, з місцями в школах тощо. Сумно, що нам доводиться знову відстоювати право на нормальне життя. Хоча нам не звикати, адже і до повномасштабного вторгнення ми ходили на різні мітинги проти чергових багатоповерхівок і писали звернення до міської влади. І нерідко добивалися свого. Наші аргументи в усіх цих випадках майже повністю збігаються – не треба доводити Мінський масив до того стану, коли тут ніхто не захоче жити”, – розповів один із місцевих опонентів цього будівництва.

За словами місцевих мешканців, скандальності цій ситуації додає той факт, що земля під майбутнім будівництвом не призначена для зведення житла. Йдеться про ділянку з кадастровим номером 8000000000:78:011:0063, яка має цільове призначення “для роздрібної торгівлі та комерційних послуг” (“для будівництва, експлуатації та обслуговування торговельного комплексу”). І хоча забудовники ще не отримали дозвіл на проведення будівельних робіт, схоже, що це лише питання часу, адже у столичній мерії вже попередньо погодили “проєктувальний етап” цього БФК.

До речі, проти цієї забудови виступали ще півтора року тому, але видно забудовник вирішив діяти знову, поки "активна фаза війни пройшла" і "ніхто вже так не слідкує".

Новина на одному з київських сайтів за 2022 рік

Читайте також: Вночі на Подолі знесли унікальну 200-річну будівлю, що була зразком житлової деревʼяної забудови ХІХ ст.