Два місяці тримання під вартою без права застави суд призначив начальнику Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування Держслужби з надзвичайних ситуацій Івану Коробці та виконувачу обов'язків командира частини Володимиру Леонову.

Про це повідомив кореспондент «Суспільного» із зали суду.

У коментарі після рішення суду Коробка заявив, що не погоджується із запобіжним заходом, оскільки він діяв «відповідно до керівних документів», мовляв, у пілотів був потрібний фаховий рівень, а погода була льотною. Адвокати подадуть апеляцію.

"Мене звинувачують у безпідставному прийнятті рішень на виконання польоту, внаслідок якого сталася катастрофа. Я з цим не згоден. Екіпаж був допущений до виконання польотів в складних метеорологічних умовах, він був допущений до перевезення керівного складу. Немає нельотної погоди, є умови, за яких екіпаж повинен виконувати польоти. Погода була льотна"

Його адвокати можуть подати апеляцію після 1-го вересня. В.о. командира частини Володимир Леонов та його адвокат відмовилися коментувати рішення суду.

Раніше у справі про катастрофу у Броварах з міністром внутрішніх справ Монастирським оголосили підозри пʼятьом співробітникам ДСНС.