Минулого року на фінансування сил безпеки та оборони Києва виділили з бюджету міста майже 850 мільйонів гривень. За 6 місяців цього року – понад 380 мільйонів. Тобто, загалом – понад 1,2 мільярда. І гроші продовжують виділяти. А також залучати допомогу від іноземних партнерів.

Напряму Збройним силам кошти з місцевих бюджетів перераховувати не можна. Громади мають право фінансувати лише потреби військових підрозділів, зареєстрованих на їхній території, або тих, що входять до сил оборони того чи іншого міста.

Тому влада виступила з ініціативою внести зміни до законодавства, щоб розширити можливості громад щодо допомоги військовим.є

«Парламент має законодавчо врегулювати питання фінансування містами потреб військових. Щоб ми могли виділяти кошти підрозділам, що зареєстровані не тільки в нашій громаді. А також – ми повинні розуміти реальні потреби, що саме треба закупати. А не загально дрони. Які саме, кому саме, в якій кількості? До того ж нашим захисникам потрібно ще багато чого, – починаючи з засобів антидронового захисту, наприклад»

Запропоновано механізм, щоб зробити роботу із допомоги армії системною та ефективною.