Фінська компанія «Temet» розробляє проєкт бомбосховища для Ірпінського ліцею «Мрія». Укриття матиме подвійне призначення. Під час повітряної тривоги його використовуватимуть, як бомбосховище, а в інший час — як спортивну залу. До того ж, над ним планують побудувати ще один спортзал.

Про це на 31-ій сесії Ірпінської міської ради повідомив мер Олександр Маркушин.

За його словами, у бомбосховищі розміститься повноцінний майданчик для міні-футболу, волейболу та баскетболу. Висота стелі укриття сягатиме шести метрів.

«Ми плануємо, що у цьому році бомбосховище вони почнуть робити і зроблять. Кошти там великі закладаються, але меценати вже погодилися це роботи. Зараз вони вже роблять проєкт, потім повинна пройти експертиза проєкту і далі вони повинні почати будівництво. Все залежить від фінської сторони. До кінця літа вони повинні зробити проєкт і презентувати його нам, громаді», — зазначив Ірпінський міський голова.

Нагадаємо, у березні генеральний директор компанії «Temet» Юха Сімола, радник Конфедерації фінської промисловості Янне Харьюнпаа та перший віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців Сергій Прохоровий відвідали Ірпінський ліцей «Мрія». Саме тоді Ірпінський міський голова Олександр Маркушин домовився з ними про співпрацю.

Про Temet

Фінська компанія Temet вийшла на ринок ще в 1953 році. У 70-х роках компанія почала експорт на міжнародний ринок і стала провідним світовим виробником засобів захисту від вибухів та хімічної, біологічної, радіологічної і ядерної загрози. Сьогодні на рахунку Temet тисячі укриттів у Фінляндії та 85 інших країнах світу.

Раніше стало відомо, що у столиці за понад 20 млн гривень збудують два укриття в інтернатах.