Про це повідомляє Баришівська селищна рада.

Відучора на території громади ви­ру­ва­ло сти­хій­не ли­хо, яке на­нес­ло чи­ма­лих збит­ків при­ват­но­му та комунальному майну – повалені дерева, електроопори, місцями вітром пошкоджені дахи приватних будинків.

На лік­ві­да­цію нас­лідків не­го­ди за­лу­че­но аварійно-рятувальний автомобіль та пра­ців­ни­ки осо­бо­во­го скла­ду ДСНС, робітники комунальних підприємств, старостинських округів, закладів освіти та культури, і просто небайдужі жителі громади, котрі допомагають комунальникам долати наслідки зливи.

Наразі ситуація з відсутністю електропостачання по Баришівській громаді така:

  • знеструмлені села – Лукаші, Веселинівка, Гостролуччя, Бзів, Селичівка, Волошинівка, Поділля, Сезе нків, Корніївка;
  • частково знеструмлені – Коржі, Рудницьке, Перемога, Морозівка, Селище, Дернівка;
  • по Баришівці – більшість вулиць знеструмлені, повалені електроопори, дерева.

Баришівська селищна рада узагальнила дані щодо пошкодження електромережі загалом по громаді і подала заявку на ДТЕК Київські Регіональні Електромережі.

У зв’язку з аварійним відключенням електроенергії знеструмлені також об’єкти системи водопостачання та водовідведення. Завдяки генераторам КП «Господар» підтримує роботу станції подачі питаної води і відкачування каналізаційних стоків. Але потужностей для повноцінного цілодобового водопостачання не вистачає. Тому додатково буде повідомлено щодо графіку подачі води по смт Баришівка, а по селах громади інформація ще уточнюється.

Раніше ми писали, що Київ накрила сильна гроза, а кияни діляться знятими блискавками - відео.