Ділянка Алмазна розташована на території ландшафтного заказника місцевого значення “Озеро Алмазне”.

Про це стало відомо з матеріалу видання Nadrainfo з посиланням на Міністерство довкілля та природних ресурсів.

“11 липня Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів внесло пропозиції щодо включення шести ділянок надр (із покладами піску, бурштину, граніту та вугілля) до переліку обʼєктів надрокористування, дозволи на користування якими виставляються на аукціон. Всі спецдозволи – з метою геологічного вивчення з дослідно-промисловою розробкою і подальшим видобуванням”

Згідно пропозиції, до переліку ділянок надр, дозволи на користування якими виставляються на аукціон було внесено ділянку Алмазна, що розташована на території ландшафтного заказника місцевого значення “Озеро Алмазне” (дозвіл на видобування піску).

Nadrainfo повідомляє, що ділянку в 2022 р. номінувало на аукціон ТОВ “Київ Алмаз Видобування”.

Також до переліку було включені ділянки в Житомирській, Вінницькій, Чернігівській, Івано-Франківській та Львівській областях.

За даними системи Youcontrol, ТОВ “Київ Алмаз Видобування” зареєстровано у 2022 році у Києві. Статутний капітал компанії – 10 тис. гривень. Основний вид діяльності – добування піску, гравію, глин і каоліну. Власниками компанії є Ольга Терещук, Станіслав Іванов та Денис Ярославський.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року столична міська рада визнала озеро Алмазне (Троєщина, Деснянський район Києва), яке є найбільшим у столиці, ландшафтним заказником місцевого значення.

Раніше біля озера Вирлиця прибрали незаконну будівлю - на її місці облаштували клумбу.