Як повідомляє Громадське, про це Кличко сказав на засідання сесії Київської міської ради 25 липня.

Кличко публічно звернувся до антикорупційних державних органів: НАЗК та НАБУ; а також до громадських організацій: «Центру протидії корупції» та Transparency International — щоб вони направили своїх представників для створення конкурсної комісії.

На час проведення конкурсу цей департамент тимчасово буде очолювати представник антикорупційного управління апарату КМДА.

«Хочу підкреслити: цей конкурс буде відкритий, прозорий, і громадськість матиме всю відповідну інформацію», — заявив Кличко.

Терміни проведення конкурсу поки не оголосили. Кличко заявив, що підпише розпорядження про оголошення конкурсу, але не уточнив, коли саме. Зазначимо, депутати Київради ухвалили рішення про створення в КМДА Департаменту з питань запобігання та виявлення корупції 13 липня.

Кличко також прокоментував «невмотивовані витрати» на ремонт доріг у Києві. Він заявив, що бруківку у столиці перекладають на вулицях, де 50 років не було ремонту.

«Щоб мінімізувати витрати не залучають підрядників. Знімають стару бруківку, калібрують її і знову викладають. Основні витрати на це — пісок та цемент [...] Дороги, розв'язки — це критична інфраструктура міста, яку нам треба підтримувати в належному стані», — сказав він.