Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисниці загрожує до 6 років позбавлення волі.

"У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що жінка уклала договір із підрядним підприємством про купівлю штучної ялинки за завищеною ціною. Факт злочину підтвердила низка проведених експертиз та слідчі дії. Так, посадовиця розтратила 380 тисяч гривень з бюджету підприємства".

"Слідчі під процесуальним керівництвом Солом’янської окружної прокуратури м. Києва повідомили фігурантці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України — зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки".

За скоєне посадовиці загрожує до шести років тюремного ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років, а також штраф до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 1 342 000 грн).

Досудове розслідування триває.

Раніше стало відомо, що Київський метрополітен проводить тендер на майже ₴4 млн — хочуть закупити 315 одиниць різних інструментів.

Також Вас може зацівити те, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження стосовно земельної ділянки та будівництва паркінгу в Оболонському районі.