Про це повідомляють "Бровари".

Як стало відомо з опублікованого відео, зауваження зробили продавцю точки, а дізнавшись про це пізніше, власниця цієї точки, Гаяна, побажала цим військовим "підірватись на мінах".

За словами підприємиці, в неї трапився «нервовий зрив» через те, що «хлопці так поводять себе з мирними людьми – дозволяють по формі робити недостойні речі» – вимагають писати на цінниках назву товару державною мовою. При цьому залишилася при своїй думці щодо «тиску на російську мову», позаяк в Україні «свобода слова» і «деякі хлопці на передку говорять російською мовою».

Довідка. З 16 січня 2021 р. набула чинності стаття 30 «Державна мова у сфері обслуговування споживачів» Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Відповідно до загального правила, встановленого у ч. 5 ст. 30 Закону про мову, інформація про товари та послуги на території України надається українською мовою.

Щодо «свободи слова», то вона не має нічого спільного з порушенням Законів України та зневагою до наших Захисників у час повномасштабної війни з російським агресором.

Раніше повідомлялось про те, що військові вручили повістку відвідувачеві кафе "Дубровка", який співав пісні відомого путініста лєпса. Також недавно в Білій Церкві "любителі російської музики" полізли битися з тими, хто зробив їм зауваження щодо російської музики.