Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Комунальний заклад «Центр консервації предметів археології» розпочав роботу з консервації відомого муралу Бенксі «Діти на «гойдалках», що нанесений на бетонних блоках, для подальшого збереження. Фахівці вже відпрацювали тестові ділянки, щоб розпочати роботу безпосередньо з арт-обʼєктом.

У представників влади не було жодного сумніву, що цей мурал всесвітньо відомого артхудожника в Києві потрібно зберегти для майбутніх поколінь. Зазначають, що роботи Бенксі "мають культурне та історичне значення для країни як пам’ятка того, що світло обов’язково перемагає темряву".

7 муралів Бенксі були створені у листопаді 2022 року у Києві та області, у столиці — 2. Другий - за адресою вул. Велика Житомирська, 13 зображено шасі російської ракетної системи з пенісом замість ракети. Зображення чоловічого статевого органу з’явилося тут до Бенксі.

Раніше повідомлялось про те, що у Києві відбудеться виставка французького вуличного художника Крістіана Ґемі, відомого як C215. На виставці будуть представлені найновіші роботи митця, створені в Україні під час повномасштабної російсько-української війни.