Як розповідає Твоє Місто, про це повідомив активіст та співзасновник пам'яткоохоронного хабу «Цегла» Дмитро Перов.

«Після медійного і суспільного розголосу тогочасний керівник Департаменту – Олександр Никоряк дав розпорядження на розробку облікової документації для порятунку цінних будівель. Однак, судячи з логіки консультативної ради [науково-консультативної ради Департаменту охорони культурної спадщини КМДА, яка провалила голосування – прим.] – нема начальника, не слід виконувати його розпоряджень»

Таким чином, унікальний комплекс промислової архітектури Києва знову опинився під загрозою знищення.

Нагадаємо, будівля знаходиться на проспекті Голосіївському, 8 та станом на 19 липня 2023 року не перебуває на обліку як об'єкт культурної спадщини, проте значиться у додатку до рішення Київської міської ради від 31.08.2021 року (№ 2180/2221) «Про організаційні заходи щодо збереження об'єктів ХІХ-ХХ століть (історичних будівель) на території міста Києва, яким може загрожувати знищення або пошкодження».
Власником пивзаводу Шульца на Деміївці є Фонд національного добробуту Криму. Власники промислового комплексу споруд неодноразово намагаються потроху розбирати цегляне мурування, уперше факти руйнування помітили ще 2021 року. Тоді зруйнували один з перших виробничих корпусів, який майже не було майже не видно з вулиці. У кінці того ж року частково розібрали фасад житлового будинку при заводі, що виходить на червону лінію забудови провулку Руслана Лужевського.