Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Підозрюваним загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

За словами правоохоронців було встановлено, що одним з організаторів шахрайської схеми виявився працівник державного підприємства, 54-річний киянин. Він підшукав об’єкти нерухомого майна, які не використовуються у господарській діяльності свого місця роботи. Його спільники зуміли підробити документи від імені колишнього директора держпідприємства, які дозволяли відчужити майно держави.

У Києві викрили зловмисників, які продали об'єкти держпідприємства на 24 млн грн: серед них є укриття. Фото Дмитро Кропивницький Дмитро Кропивницький Кримінал 7 годин тому 2,8 т. 9 РУС Зловмисникам повідомили про підозру Правоохоронці Києва повідомили про підозру організованій злочинній групі. Зловмисники незаконно відчужили сім об’єктів нерухомого майна державного підприємства у Голосіївському районі на суму понад 24 мільйони гривень. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Підозрюваним загрожує до дванадцяти років позбавлення волі. За словами правоохоронців було встановлено, що одним з організаторів шахрайської схеми виявився працівник державного підприємства, 54-річний киянин. Він підшукав об’єкти нерухомого майна, які не використовуються у господарській діяльності свого місця роботи. Його спільники зуміли підробити документи від імені колишнього директора держпідприємства, які дозволяли відчужити майно держави. У Києві викрили зловмисників, які продали об'єкти держпідприємства на 24 млн грн: серед них є укриття. Фото У Києві викрили зловмисників, які продали об'єкти держпідприємства на 24 млн грн: серед них є укриття. Фото "Фігуранти виготовляли підроблені офіційні документи. Це, зокрема, інвестиційні договори на проведення ремонтних робіт нежитлових приміщень державного підприємства, акти приймання-передачі приміщень та технічну документацію об’єктів, які перебувають на балансі відповідного підприємства. В подальшому вони продавались. За такою "схемою" зловмисники незаконно заволоділи об’єктами на суму понад 24 мільйони гривень"

Під час обшуків правоохоронці знайшли та вилучили документи, інвестиційні договори, копії технічних паспортів, чисті бланки із відтисками печаток та інші речові докази.

Як зазначили в Офісі генпрокурора, організованою групою реалізовано 7 об’єктів державного підприємства загальною площею 1500 м. кв. З них – 5 підвальних приміщень, які використовувалися як укриття, та дві будівлі.

Чотирьом організаторам злочинної групи та ще п’ятьом її учасникам повідомили про підозру у скоєні злочинів за 6 статтями Кримінального кодексу України: