Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо колишнього народного депутата Верховної Ради від забороненої «Комуністичної партії» Георгія Буйка. За підтримку окупантів йому може загрожувати до 5 років за ґратами. Його звинувачують у публічних закликах до вчинення дій з метою зміни меж території або державного кордону України, - повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Розслідуванням встановлено, що комуніст брав участь в антиукраїнських заходах у Москві та агітував за "приєднання" захопленої частини сходу України до РФ. Також він виступав за офіційне введення на територію нашої держави військ РФ.

Виступи підозрюваного були поширені на Youtube-каналі для необмеженого кола користувачів.

Під час обшуків в екснардепа 3 і 4 скликань знайшли заборонену комуністичну літературу та прокремлівські друковані видання. Також підбурював знайомих допомагати російським окупантам у разі захоплення Києва.

У прокуратурі повідомляють:

Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що висловлювання, які містяться в опублікованому відеоматеріалі, є публічними і спрямовані на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося СУ ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.

Раніше ми писали про те, що охоронець, який не відчинив укриття у лікарні Дніпровського району столиці, пропагував комунізм, заперечував існування України, а дружина керувала осередком "ВОИНР СССР".