До поліції звернулась жінка та повідомила, що її цивільний чоловік тривалий час вчиняє відносно неї домашнє насильство. За місцем проживання потерпілої виїжджали поліцейські мобільної групи протидії домашньому насильству. Про це стало відомо завдяки публікації "Україна Кримінальна".

Як розповів слідчий Шевченківського управління поліції Владислав Абара, поліцейські склали адміністративні протоколи за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та винесли терміновий заборонний припис стосовно кривдника:

«Попри заборону наближатися до жінки, чоловік продовжував психологічно знущатися над співмешканкою, що впливало на психоемоційний стан потерпілої. Тож слідчим відділом Шевченківського управління поліції за даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України – домашнє насильство. За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва ми повідомили про підозру чоловіку.

Слідство у кримінальному провадженні триває. За вказані дії кривднику загрожує позбавлення волі на строк до двох років».

Нагадаємо, що цілодобово працює служба “Телефон довіри” для потерпілих від домашнього насильства за номерами 1500 (зі стаціонарного) та 044 272 1500 (з мобільного).

Читайте також: Яка ситуація в Києві з домашнім насиллям під час війни і де шукати допомогу?