Днями понад тридцяти офіцерів та генералів Генерального штабу Збройних Сил України, науковців та керівників управлінь, працівників Національного університету оборони України отримали сертифікати за результатами навчань, організованих за підтримки уряду Канади, спільно з фахівцями країн-партнерів на базі бізнес-школи Києво-Могилянської Академії, у співпраці з Могилянською стратегічною агенцією.

Про це зазначають у Генштабі ЗСУ.

Ключові аспекти створення нової, сумісної з військами НАТО моделі Збройних Сил України, які розглядалися в рамках програми, розкрив заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Володимир Коваль. Він окреслив візію, місію, цінності Збройних Сил України нового формату, ключові спроможності наших Збройних Сил та порядок інтеграції їх складових у мультидоменному просторі.

Із завершенням навчань учасників проєкту привітав генерал Роб Фостер, аташе з питань оборони Канади в Україні. Відзначивши велику зацікавленість командного складу Збройних Сил України у опануванні новими знаннями і навичками, він зазначив, що відпрацювання отриманих кейсів буде ними проводитись самостійно, в ході ведення реальних бойових дій зі звільнення території України.

Керівник стратегічних програм для вищого керівного складу сектору безпеки та оборони України, керуючий партнер Могилянської стратегічної агенції пані Гелена Саврук, підкреслила, що спілкування під час реалізації програми між викладачами та учасниками було конструктивним і зацікавленим, часом гострим, але продуктивним.

«Навчальний план виконано повністю, але життя постійно вносить корективи в наші дослідження, тож сподіваємось на плідне продовження співпраці»

Учасники навчань відзначили, що напрацювання, народжені в подібних проєктах, мають стати основою українського війська нового типу, початок реформування якого вже покладено.

Раніше ми повідомляли про те, що командування показало, які комплекси працюють по “шахедам” на Київщині.