У Києві на вихідних радикали штурмували клуби на Подолі та “викурювали” відвідувачів димовими шашками.

Відео свавілля поділилися в Telegram-каналі APnews, на якій посилається “Realist”.

Натовп молодих людей у балаклавах уночі розгулював Подолом, голосно слухав музику, скандував “White power! White power” і кидав зіги. Цього хлопцям здалося мало, і вони вирішили штурмувати нічні клуби.

Першим під роздачу потрапив бар “Хвільовий”. Всередину праворадикалів не пустили і закрили перед ними грати, але вони встигли накидати за них фаєрів із криками “Нехай задихаються, мразі”. У такий спосіб ультрас хотіли викурити звідти відвідувачів.

Свої “подвиги” хлопці знімали на відео, яке потім виклали в соцмережі.

Наступним на черзі опинився нічний клуб “К-41”. Але до нього прибув наряд поліції, який провів затримання. Але не хуліганів, а одного з відвідувачів клубу, який стояв на вулиці та курив.

Поліцейський спершу грубо вирвав цигарку з рота хлопця і кинув її на підлогу. Після цього троє правоохоронців накинулися на хлопця і силоміць потягли його в машину під схвальні вигуки радикалів. Після того, як хлопець почав запевняти поліцейських, що він нічого не зробив, його грубо кинули на асфальт і вчотирьох заламали руки, зв’язавши їх фіксаторами, навіть не кайданками. Оператор зазначила, що на жодному з поліцейських не було боді-камери та жетону. Коли вона почала коментувати затримання, один із поліцейських підійшов до неї та спробував відсунути телефон, на що вона попросила прибрати руки. Після цього правоохоронець у грубій формі наказав їй відійти з дороги та намагався закрити собою камеру.

Інші відвідувачі клубу почали обурюватися таким неправомірним діям, на що один із поліцейських заявив, що хлопець курив у громадському місці, а це порушення громадського порядку.

Натовпу радикалів правоохоронці не зробили навіть зауваження.