Адміністрацію президента Володимира Зеленського замінили Офісом, а департаменти директоратами, аби долучати до роботи не лише державних службовців.

Так реструктуризацію в інтерв’ю “Громадському” прокоментував Юрій Костюк, заступника керівника Офісу президента з гуманітарних питань.

“З адміністрації ми стали Офісом, замість департаментів у нас тепер директорати. Це не просто тому, що нам хотілося змінити назву Адміністрації на щось сучасніше. Насамперед, ми хочемо долучати експертів із ринку у тій чи іншій галузі, які не є держслужбовцями. Ця практика вже існує в Кабінеті міністрів. Це експерти, на фонд зарплати яких кошти виділяють європейські партнери. Ми розуміємо, що за існуючих умов дуже складно залучити на державну службу фахівців у тій чи іншій галузі людей. Це неможливо на ті зарплати, які є”, сказав Костюк.

На працівників директоратів, тобто колишніх департаментів, оголошуватимуть конкурси. Набиратимуть фахівців із реформ.

“Директорат із регіональної політики вже оголосив конкурси на вакантні місця”.

Зарплатня у працівників директоратів буде приблизно від 1 до 2 тисяч євро (28-56 тис. грн – Gazeta.ua).

19 липня перший помічник президента Сергій Шефір не відповів прямо на запитання, чи заповнюватимуть члени Офісу президента декларації.

Раніше заступник голови АП Руслан Рябошапка в ефірі телеканалу “Громадське” заявив, що працівники Адміністрації президента подадуть декларації.