Найбільше коштів на рекламу у Facebook витратила політична партія “Голос” 232 344 доларів.

Такі результати проміжного звіту спостереження за виборами Громадської мережі ОПОРА, яка спиралася на дані Звіту бібліотеки реклами.

“Голос” розмістив у Facebook 470 рекламних дописів. На другому місці “Європейська солідарність” Порошенка 205 дописів на 209 780 доларів. Обидві партії обирали цільовою авдиторією реклами Львів і Київ, найменше їхню рекламу бачити жителі східних областей.

Серед тих, хто найменше витратив на рекламу у Facebook, партія Гриценка “Громадянська позиція”, партія “Незалежність” і Всеукраїнське об’єднання “Факел”.

Загалом партії та кандидати витратили на рекламу в соцмережі понад 1 мільйон 800 тисяч доларів США, тобто 48 мільйонів гривень. Найчастіше політичну рекламу у Facebook дивилися жителі Києва, Львівської області та Дніпропетровської області. Найменше такої реклами бачили жителі Луганщини та Херсонщини.

За найактивніший період кампанії політики опублікували 40 427 рекламних повідомлення, до чого ж їхня кількість зростала з наближенням безпосередньої дати виборів 21 липня.

21 травня президент Володимир Зеленський опублікував указ про розпуск парламенту. Позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня.

Народних депутатів обиратимуть за змішаною системою 225 за списками, іншу половину у мажоритарних округах, за винятком округів в окупованих Росією районах Донецької та Луганської областей і Криму.