Британська компанія розробила дихальний тест, що дозволяє визначити наявність коронавірусу у пацієнта за кілька секунд, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на сайт Бі-Бі-Сі-Україна.

Перші випробування нового тесту показують, що може з’явитися спосіб перевіритись на COVID-19 за декілька секунд, а не годин, як було раніше. Повне проведення тесту займає хвилини.

У компанії Imspex Diagnostics, яка розробила тест, повідомили, що прилад для тестування буде готовий через шість місяців.

“Перспективи дуже надихають, – заявив засновник і голова компанії Санті Домінгес. – Те, що він миттєвий, дозволить застосовувати його у різних ситуаціях, а не тільки в лікарнях”.

“Його потенціал є в авіації, у транспорті, у роботі з мігрантами. Зразок дихання можна взяти швидко, це не інвазивно, не потрібна спеціально підготовлена людина, і через кілька хвилин у вас вже є результат”, – додав Домінгес.

Суть тестування

Прилад ґрунтується на технології, яка спочатку застосовувалася при розробці тестів для діагностики раку легенів, а також для того, щоб швидко відрізнити бактеріальну інфекцію від вірусної.

“У нас є напрацювання в цій сфері, в тому числі – досвід застосування таких приладів. Коли з’явився коронавірус, він змусив нас перемикнутися на цей напрямок”, – каже пан Домінгес.

Провели два випробування тестів на основі цієї технології – на пацієнтах у лікарнях Единбурга і Дортмунда.

Прилад аналізує зразок дихання, вишукуючи в ньому нестійкі хімічні елементи, які дають ключ до розуміння типу респіраторного захворювання. Тест виявився здатним визначити COVID-19 в цих елементах.

В ході тестів, проведених в Единбурзі, вдалося також ідентифікувати хімічні елементи, що дозволяють з великою ймовірністю визначати тяжкість захворювання і небезпеку смертельного результату.

Нагадаємо, Залишається надовго і сильно заважає жити: лікар назвала головне ускладнення після COVID-19

Читайте також:

Чим коронавірус найбільше турбує лікаря Комаровського

Популярні новини зараз

У столиці показали автоматизований магазин без людей

У Святошинському районі Києва зникло світло

Мер Гамбурга прибув до Києва

Коли у столичних школах дзвенітиме останній дзвоник?

Показати ще

Степанов озвучив добову кількість хворих, при якій в Україні введуть локдаун