Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у п’ятницю проводять обшуки в приміщеннях ПАТ “Автомобільна Компанія “Богдан Моторс”, зокрема у спортивному клубі “5 елемент” в Києві.

Про це повідомили у відомстві.

Правоохоронці проводять розслідування розтрати державного майна в особливо великих розмірах службовими особами Міноборони та Генштабу, які у 2015-2018 роках, на думку слідства, незаконно внесли до державного оборонного замовлення спеціальний автомобільний транспорт та здійснили його закупівлю за завищеними цінами.

Попередня кваліфікація – “привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”.

Розслідування детективи НАБУ ведуть із квітня 2018 року.

“Наразі це вся інформація, яку ми можемо повідомити з огляду на необхідність збереження таємниці слідства”, – додали у прес-службі бюро.

Згідно з Єдиним держреєстром юр- і фізичних осіб, кінцевими бенефіціарами клубу “5 елемент” є п’ятий президент Петро Порошенко (55%), народний депутат Ігор Кононенко (35%) і екс-перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, який знову очолив корпорацію “Богдан” (10%), пише “Інтерфакс-Україна”

НАБУ обшукує спортклуб Порошенка “5 Елемент” ось як зараз виглядає ситуація ззовні pic.twitter.com/t3fxHchu0g

Водночас інвестгрупі Investment Capital Ukraine (ICU) повідомили, що в їхньому офісі теж проводить обшуки НАБУ.

У 2007-2014 роках головою ради директорів компанії ICU була Валерія Гонтарєва, яка керувала Нацбанком. Зараз під управлінням групи знаходяться активи на суму більше $500 млн, пише “Еспресо”

Оновлюється.