Прикордонники виявили ще одного прихильника “руского міра” серед церковників УПЦ МП та передали його для перевірки в Службу безпеки України. Про це ДПСУ повідомила у себе на офіційному сайті.

— У мобільному телефоні клірика виявили проросійський контент. А саме – в одній з російських соцмереж були пости проросійського характеру. Також у Фейсбуку чоловік підписаний на низку російських сторінок, зокрема на сторінку російського карликового диктатора – путіна, та януковича. Крім цього, з перевірки листувань в одному з месенджерів стало відомо, що священник неодноразово здійснював грошові перекази на рахунки у рф і навіть на молитву кидав додатково 100 гривень по курсу рубля. Ще уродженець столиці 1980 року народження хотів зробити «знак вніманія мальчіку», бо той «харошенькій».

Під час перевірки у відкритих джерелах інформації відносно цього священника з’ясувалося, що чоловік закликав до зриву мобілізації до лав ЗСУ, у 2015 році закликав українців ухилятися від військової служби, посилаючись на заповідь «Не вбий», поширював брехливу інформацію про Революцію гідності тощо.

Як підсумували у Держприкордонслужбі, особу передано співробітникам СБУ.

Раніше ми повідомляли, як одного священника УПЦ МП обміняли на 28 українських воїнів.