Київрада проголосувала за державно-приватне партнерство у реалізації проєкту з впровадження у столиці автоматичної системи фіксації порушень Правил дорожнього руху (ПДР). Рішення підтримали 63 депутати. Про це повідомляє “Сьогодні” з посиланням на пресслужбу Київської міської державної адміністрації.

Як повідомила директор Департаменту економіки та інвестицій Наталія Мельник, у Києві через рік-два може з’явитися “сучасний інструмент, який дозволить істотно поліпшити ситуацію з безпекою на дорогах”.

“При цьому, на це не буде витрачено жодної копійки коштів з місцевого бюджету, оскільки державно-приватне партнерство передбачає фінансування даного проєкту за рахунок капіталу інвестора”, – уточнила Мельник.

Вона додала, що кошти інвестора будуть відшкодовувати вже після того, як об’єкт введуть в експлуатацію. На момент подачі ініціативи вартість проєкту становила близько 24 млн доларів США.

Попередньо, система включатиме апаратний комплекс відеофіксації порушень ПДР, центр обробки, зберігання та систему передачі даних в автоматичному режимі. Усі зафіксовані порушення ПДР через спеціальні канали зв’язку передаватимуться у дата-центр і опрацьовуватимуться інспекторами Національної поліції.

Також Мельник повідомила, що у 2019 році кількість ДТП у Києві склало 20,8% від загальної кількості в Україні, у тому числі з тяжкими наслідками – 3,7%.

У рамках підготовки конкурсу з визначення приватного партнера для реалізації проєкту буде створено конкурсну комісію за участю депутатів Київради.

Портал “Хрещатик.news” повідомляв, де в столиці встановлять перші камери автофіксації порушень ПДР.

Читайте також:

До 12 тисяч: за порушення “мовного закону” будуть штрафувати

Люстрація порушила права звільнених чиновників: Європейський суд