У рамках капітального ремонту проспекту Героїв Сталінграду на Оболоні почнуть розвивати велосипедну інфраструктуру. Про це повідомили у спільноті «Київ – Велосипедне Місто» у Фейсбуці, інформує сайт Хрещатик.news.

  • Зокрема, в ході капітального ремонту, з обох сторін вулиці довжиною 4,7 км, будуть облаштовані двосторонні велосипедні доріжки шириною 2,0 метри.
  • Дорожнє покриття всієї велоінфраструктури на вулиці – асфальтобетон.
  • Пішохідні тротуари будуть вимощені з декоративної бруківки ФЕМ, що додатково відокремить велосипедну інфраструктуру за типом покриття.
  • Велодоріжка буде позначена відповідними дорожніми знаками та дорожньою розміткою з пластику холодного нанесення.
  • Капремонт проспекту Героїв Сталінграду згідно графіку триватиме до кінця 2025 року та реалізуватиметься пусковими комплексами в декілька черг. Початок робіт заплановано на квітень 2021 року.

В спільноті зазначили, що проспект Героїв Сталінграду є частиною магістрального велосипедного маршруту №4 “Оболонь-Поділ-Центр”.

За планом велодоріжки на проспекті Героїв Сталінграду мають поєднають з велосипедною інфраструктурою на проспекті Степана Бандери, Північному мосту і далі з веломаршрутом “Троєщина-Центр” утворивши єдину веломережу.

Нагадаємо, на проспекті Бандери облаштовують велодоріжки та тротуари

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

На Андріївському узвозі облаштують дві повітряні велодоріжки

Під КМДА у центрі Києва лежать велосипедисти