На півдні ворог готується до створення різного роду провокацій.

Про це сьогодні під час телевізійного марафону «Єдині новини» розповіла керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, пише АрміяInform.

За її словами, нині простежується тенденція щодо постійного переміщення ворога, що викликане становленням вогневого контролю Силами оборони України.

— Вони вимушені постійно змінювати свої місця дислокації, щоб не бути ураженими нашим вогнем. Також не виключено, що противник готує пастки для Сил оборони України, — наголосила Наталія Гуменюк.

Вона також акцентувала на тому, що маневри, які здійснює противник на Каховському напрямку, свідчать про підготовку ним різного роду провокацій.

— Росіяни виводять своє озброєння, техніку й підрозділи, переміщуються та здійснюють обстріли з правого боку Дніпра, у такий спосіб створюючи враження, що це зробили Сили оборони України. А згодом знову повертаються на тимчасово окуповані ними населені пункти та серед місцевого населення проводять так звану роз’яснювальну роботу, агітуючи його евакуюватися, щоб не потрапити під мінометний вогонь наших військових, — зазначила керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України.

За словами Наталії Гуменюк, у такий спосіб вони намагаються перетягнути частину населення із собою задля того, щоб надалі використовувати його як живий щит, яким вони звикли прикриватися.