На південному фронті ЗСУ протягом минулої доби, 10 серпня, знищили 41 окупанта та російську техніку. Українська авіація влучила по складах боєприпасів та пункту управління росіян.

Про це повідомило Оперативне командування «Південь», на яке посилається «Патріот Донбасу».

Так, на півдні країни упродовж дня українські авіатори нанесли 6 авіаударів. Двічі штурмова авіація вдарила по опорному пункту й осередку живої сили, озброєння та техніки росіян в Бериславському районі, що на Херсонщині.

Крім того, українські бомбардувальники атакували два склади боєприпасів і ще один осередок техніки в Баштанському районі, що на Миколаївщині. ЗСУ своїми гелікоптерами двічі уразили опорний пункт та скупчення живої сили, озброєння та техніки російсько-окупаційних військ.

Українські захисники збили російський безпілотник «Елерон-3», коли окупанти намагалися провести повітряну розвідку в Миколаївському районі.

У командуванні підтвердили, що на південному фронті протягом 10 серпня окупанти втратили:

41 солдата;
три гаубиці «Мста-Б»;
7 одиниць броньованої та автомобільної техніки.
В ОК кажуть, що остаточні результати ще «дорозвідуються».

Також українські захисники в районі села Новокам’янка, що на Херсонщині, нанесли вогневий удар по командному пункту 126 окремої бригади берегової охорони берегових військ вмф рф.

А біля селища Червоний Маяк 49 ворожа армія лишилася без свого пункту управління. В Іщенці ЗСУ уразили командно-спостережний пункт батальйонної тактичної групи 76-ої десантно-штурмової дивізії, а в районі Барвінку — склад боєприпасів.

У командуванні наголосили, що обстановка в операційній зоні на Південнобузькому напрямі стабільно напружена, але контрольована.

Російське корабельне угруповання з 10 кораблів укривається від шторму в Чорному морі неподалік узбережжя Криму. Два ракетних носії та два великі десантні кораблі перебувають на бойовому чергуванні. Напоготові до застосування є 16 ракет типу «Калібр».