25 травня відбудеться наступна зустріч міністрів оборони у форматі Рамштайн. Основним питанням буде постачання західних винищувачів для України.

Про це повідомляє пресслужба Пентагону, пише “Главред”.

Міністр оборони США Ллойд Остін провів телефону розмову з міністром оборони України Олексієм Резніковим щодо наступного засідання у форматі Рамштайн. Воно відбудеться у віртуальному форматі.

Сторони обговорювали посилення української обороноздатності: постачання бронетехніки, а також посилення протиповітряної оборони України від брутальних російських атак. Також Остін надав оновлену інформацію щодо останніх дій Штатів щодо надання допомоги у сфері безпеки.

Речник Пентагону Пет Райдер оголосив, що разом з цими питаннями будуть обговорювати постачання винищувачів Україні й боєприпасів. При тому він зазначив, що навчання льотчиків та постачання літаків буде спрямована на забезпечення у середній та довгостроковій перспективі. У короткостроковій перспективі винищувачів не буде.

Наразі невідомо, хто, та в якій кількості буде передавати F-16. Проте Штати будуть працювати разом з союзниками та партнерами, щоб Україна отримала західні винищувачі.