Депутат Яготинської міської ради, колишній начальник комунального підприємства, заволодів бюджетними коштами на суму 130 тисяч гривень. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області. 

«Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно депутата Яготинської міської ради за обвинуваченням у службовому підробленні та розтраті бюджетних коштів, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому повторно (ч. 1 ст. 366 та ч. Ч. 2, 3 ст. 191 Кримінального кодексу України)», – йдеться в повідомленні.

Як встановили слідчі, чоловік, обіймаючи посаду начальника одного з комунальних підприємств у Яготинському районі, зловживав своїм службовим становищем.

А саме, упродовж з 2016 по 2018 роки вносив неправдиві данні до табелів обліку фіктивно працевлаштованих працівників, на підставі яких останнім нараховувалась зарплата. Таким чином, ексначальник комунального підприємства заволодів коштами підприємства на суму понад 130 тис грн.

Депутату загрожує обмеження волі від 3 до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, у Києві СБУ затримала на хабарі двох посадовців поліції

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

СБУ затримала мишу з Держрезерву: високопосадовець організував схему розкрадання пшениці

У організатора та виконавців схеми провели обшуки: розкрадання коштів на будівництві Подільського мосту