На стіні машинного залу Чорнобильської АЕС  з’явився мурал, проєкт якого був вибраний серед інших варіантів у відкритому конкурсі на офіційній сторінці підприємства в Фейсбуці. Про це 11 жовтня повідомило Державне спеціалізоване підприємство “Чорнобильська АЕС”.

Конкурс на найкращий мурал на ЧАЕС був оголошений 13 травня, але широкого розголосу не набув. Тому на розгляд журі не були представлені роботи майстрів зі світовим ім’ям.

Взагалі на конкурс було подано 24 роботи. Ще 6 ескізів прибули із запізненням, тому не брали участі у відкритому змаганні за прихильність користувачів соцмереж (що і було умовою конкурсу).

За відгуком фейсбук-спільноти, конкурсні роботи виглядали дещо аматорськими. Проте найбільшу прихильність отримав арт-проєкт Миколи Трипольського The planet is fine.

Мурал з цитатою американського коміка Джорджа Карліна «The planet is fine – the people are fucked!» (“Планета в порядку – це людям капець”) на чорному тлі отримав найбільше лайків.

Фото: Чорнобильська АЕС/ Facebook

Проте керівництво вирішило, що він не сприятиме позитивному іміджу Зони відчуження. І стіну машинного залу, яку щодня бачитимуть працівники АЕС, прикрасив малюнок Валерія Коршунова.

До речі, втілена у життя фреска в проєкті виглядала не так безхмарно:

Фото: Чорнобильська АЕС/ Facebook

Роботу виконала компанія Muralmarket, відома у Києві та інших містах України. Але шкода, що місце, відоме на весь світ, таки не отримало муралу світового рівня.

Нагадаємо, у Києві з’явився найвищий мурал в Європі.

Читайте також:

Хлопчик-рибка: у Києві з’явився новий мурал

У Києві з’явився Junkman, який лякав перехожих, що смітять на вулицях (відео)