Під час пожежі 27 січня у будівлі Міністерства культури військовослужбовці 22-ї бригади охорони дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав Національної гвардії України запобігли жертвам. Про це зазначає пресслужба ДСНС.

«Скромні герої серед нас: військовослужбовці 22-ї бригади охорони дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав Національна гвардія України запобігли жертвам у будівлі Мінкульту під час пожежі 27 січня.

Дякуємо і пишаємося нашими побратимами у боротьбі із вогнем!», – йдеться в повідомленні.

Голова ДСНС Микола Чечоткін написав у Фейсбуці, що нацгвардійці Вадим Петренко та Іван Комаромі 27 січня стали справжніми янголами-охоронцями для всіх співробітників Мінкульту, які стали заручниками страшної події – пожежі в будівлі.

«На щастя, внаслідок події ніхто не постраждав”. Саме такими словами хочеться підсумовувати усі інформаційні повідомлення навіть про найменшу пожежу. Проте, коли йдеться про резонансний виклик, – пожежу на об’єкті, в якому перебувають сотні людей, – ці слова набувають особливого значення.

Справжніми янголами-охоронцями для усіх співробітників Міністерства культури України стали вчора нацгвардійці Вадим Петренко та Іван Комаромі, які чергували у будівлі. Саме вони – військовослужбовці 22-ї бригади охорони дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав Національна гвардія України, викликали наших рятувальників та медиків на місце події. Ще до приїзду вогнеборців, Іван та Вадим провели евакуацію людей, чим запобігли можливим жертвам. Цей вчинок вкотре підтверджує думку, що необов’язково бути професійним вогнеборцем, щоб рятувати людей! Я щиро дякую нашим колегам «по зброї» у боротьбі із надзвичайними подіями, які діяли професійно та впевнено за покликом душі!», – написав Микола Чечоткін.

Голова ДСНС додав, що «справжні герої не завжди мають той супергеройський вигляд, який нам нав’язують голівудські фільми. Наші українські герої стримані та сором’язливі і, здебільшого, навіть самі не вважають свої вчинки по-справжньому надзвичайними».

Нагадаємо, В столиці горить Мінкульт, працівників евакуйовують через вікна (фото, відео)

Читайте також:

Поки мама спала, поліцейський рятував малюка від падіння з 3-го поверху

На Київщині молодий чоловік врятував сім`ю з дітьми з палаючого будинку