Через скасовану зранку зустріч Міністра Гриневич з освітянами, заплановану у Середній загальноосвітній школі № 7 Львівської міськради у п’ятницю, 21 червня, круглий стіл та вручення подяк Міністерства освіти і науки вчителям Нової Української Школи (НУШ) відбулося у Департаменті освіти та науки ЛОДА.

На круглому столі був присутній і народний депутат України Микола Княжицький.

“Моя мати працює вчителем у Львівській загальноосвітній школі №7 від неї я дізнався про візит Лілії Гриневич. Ми багато працювали над освітніми проектами разом у парламенті, тож перебуваючи у Львові я вирішив також відвідати цю зустріч, щоб привітати міністра. В останній момент я дізнався, що її не пустили в школу. Це абсурд!”, – зазначив Княжицький.

Він так прокоментував подію:

“Прикро, що в момент, коли Україна знаходиться на переламі у критичній політичній ситуації, де, з моєї точки зору, всі проукраїнські сили та політики мали б об’єднатися, щоб зупинити реванш і не допустити відкат у тих здобутках, які ми зараз маємо, особливо, коли ми говоримо про гуманітарну політику, дрібні містечкові інтереси і інтриги беруть верх над здоровим глуздом і над нормальною патріотичною позицією”.

Міністр освіти та науки повідомила у своєму Facebook, що під час робочого візиту до Львова її не пустили у Школу № 7 Львівської міської ради поговорити з тренерами НУШ та перевірити впровадження реформи. Чиновниця з управління освіти міста вимагала написати листа та отримати дозвіл міського голови. Пізніше у телефонній розмові з міністром мер Львова Андрій Садовий пообіцяв провести службове розслідування щодо цієї ситуації. “Політичній доцільності байдуже на реформи. Особливо неприємно те, що це школа, в якій я була вчителем біології”, – пише Лілія Гриневич.