Мер Києва передав 39 нових спецавтомобілів швидкої допомоги, які закупило місто, а також дві експрес-лабораторії для діагностування коронавірусу. Відповідне відео Кличко розмістив на своїй сторінці у Фейсбуці. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

«Столиця посилює оснащеність та можливості медичних закладів міста. Ми купуємо необхідне обладнання. Здійснюємо ремонти у лікарнях. Закуповуємо нові швидкі. Сьогодні ми передаємо медзакладам 39 нових карет швидкої допомоги, які закупило місто. А також дві експрес-лабораторії для діагностування коронавірусу. Їх закупили, щоб встановити в аеропортах «Бориспіль» та імені Ігоря Сікорського. Але, оскільки аеропорти наразі закриті, то ми передаємо це обладнання в Олександрівську лікарню та міську лікарню № 9», – сказав Віталій Кличко.

Мер столиці зазначив, що ці експрес-лабораторії дають більш достовірний результат та можливість здійснити діагностику за допомогою забору слини, а результат тесту можна отримати вже за 40 хвилин, його достовірність – 97-99 відсотків.

«Такі лабораторії iPonatic застосовують сьогодні в багатьох країнах світу для діагностики на коронавірус. Ще 10 таких експрес-лабораторій Київ придбав та очікує отримати протягом двох найближчих тижнів», – додав Кличко.

За словами мера, швидкі допомоги відносяться до класу безпеки та екологічності Євро – 5 і відповідають сучасним вимогам екстреної медицини.

«В авто встановлені такі необхідні на сьогодні апарати штучної вентиляції легень, дефібрилятори з моніторами основних життєвих показників пацієнтів. Також встановлене діагностичне обладнання, яке ще під час транспортування пацієнта, допоможе встановити попередній діагноз та передати його лікарям медичної установи, куди доправляють хворого», – зазначив Віталій Кличко.

 

Нагадаємо, Пресбрифінг Кличка щодо ситуації в Києві в умовах карантину (наживо)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Чи відкриють метро в Києві до 3 квітня: Кличко

Маски, тести, дезінфекція, карантин: Кличко відповів на найактуальніші питання киян (відео)