Мер Києва Віталій Кличко в ефірі «Українського радіо» пояснив, чи відновлять роботу столичної підземки під час карантину раніше 3 квітня. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

«Люди, які заявляють про це, не є фахівцями, не є відповідальними за транспортну галузь. По-друге, це може бути персональна думка, яку вони висловлюють», – сказав Віталій Кличко.

За словами мера столиці, сьогодні, в ситуації, коли тимчасово не працює метро, створюються дублюючі столичну підземку маршрути громадського наземного транспорту.

Кличко наголосив на тому, що таких дублюючих маршрутів ще не достатньо, але міська влада працює над тим, щоб кияни, яким потрібно дістатися на роботу чи до лікарні, могли зручно пересуватися столицею.

Мер Києва додав, що розуміє незручності мешканців столиці через закриття метро, але наголосив на тому, що скасування руху метрополітену до 3 квітня – вимушені і упереджувальні заходи.

«Ми розуміємо, що обмеження пересування містом – це дуже незручно для його мешканців. Але наше завдання, щоб вірус не розповсюджувався стрімко. І одна з рекомендацій міжнародних експертів, зокрема, наших колег з Уханя, – це обмеження соціальних контактів», – сказав Віталій Кличко.

Віталій Кличко закликав киян із розумінням ставитись до обмежувальних заходів, залишатися в домівках, дбати про своє здоров’я та здоров’я оточуючих.

Нагадаємо, Маршрутки замість метро: який наземний транспорт Києва дублює підземку

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Не применшуйте загрозу: Кличко закликав киян сидіти вдома (відео)

В столичні маршрутки і тролейбуси не пускатимуть без масок: КМДА