Нардеп від Радикальної партії Сергій Рибалка образливо відгукнувся про Лисичанськ Луганської області, в якому він зараз балотується як самовисуванець.

Вступивши в дискусію з місцевими активістами, Рибалка назвав Лисичанськ “болотом”. Активісти запідозрили колишнього “радикала” в тому, що він так званий “парашутист” – заїжджий в “провінцію” кандидат, який розраховує обратися за дешеві подачки. Рибалка ніяк не пов’язаний з Луганською областю. Він давно живе в Києві, контролює бізнес в Дніпропетровській області.

“Ви з’явилися в окрузі рівно за місяць до виборів. Поставили красиву табличку, провели гарний захід. І після того, як ви де-юре тут переможете, вас тут днем ​​з вогнем не знайдеш”, – заявив Рибалці один з активістів.

Він також пояснив логіку приїзду Рибалки в Лисичанськ, хоча той міг би поборотися за голоси виборців у рідному Дніпрі. “У Дніпропетровську виборча система коштує приблизно 4-4,5 мільйона доларів, а в Лисичанську коштує один, може, півтора”. Сергій Рибалка погодився з цими розрахунками, додавши з приводу низьких розцінок за голоси мешканців Лисичанська: “Це якщо серця розтопити”.

Активісти заявили, що в Лисичанську є свої активісти і місцеві політики, які займаються проблемами міста, а не піаряться на них, на що нардеп відреагував різко: “Тобто ті, хто багато років нічого не робив в цьому болоті?” При цьому він не захотів розділити відповідальність за тяжке становище міста, хоча п’ять років перебував у парламенті і навіть очолював комітет з фінансів.